El Garitu

Un quart de segle del Garitu!

Vint-i-cinc. La d’aquest any és la vint-i-cinquena vegada que els carrers i les places (i els parcs!) del centre de Cardedeu seran els espais i els escenaris del Garitu per la Festa Major. I com el primer any, seran a l’aire lliure, accessibles per a tothom, sense entrades ni privilegis de llotja…, una manera d’entendre la Festa Major més enllà de la nocturnitat, les músiques conegudes i el consum comercial, i amb la clara intenció de fer poble. Fa vint-i-cinc anys algú va pensar que tot això era possible i, vint-i-cinc anys més tard, segueix sent un model d’èxit.

El 14 d’agost reobrim la paradeta amb la voluntat de tornar a fer que la Festa Major de Cardedeu continuï sent un referent de festa i també de bon rotllo. Un aparador de diverses propostes i manifestacions culturals creatives d’alta qualitat i per a un públic ampli i, és clar, un punt de trobada de ballarugues i coneixences entre persones veïnes de la vila i de la comarca i, fins i tot, amb visitants de més lluny.

Vint-i-cinc Garitus després, es pot dir amb orgull que la majoria de garitaires no hi eren el 1995, perquè no tenien edat per ser-hi o no havien ni nascut, d’altres s’han fet grans i ja no hi són tant, d’altres s’han enamorat i han consolidat parella arran de conèixer-se i embolicar-se al Garitu, d’altres han nascut de relacions garitaires i avui dia també volten per aquí… És emocionant repassar l’arxiu d’imatges i comprovar la quantitat de gent que ha voltat pel Garitu, la gent que l’està fent i la gent que se suma a fer-lo! Cal agrair a tota la gent que es bolca a dedicar hores i esforços perquè això surti bé, tant a les persones més aferrissades a l’organització, com els col·laboradors i les col·laboradores puntuals, els amics i les amigues garitaires que volteu per aquí a prop, i de la mà d’entitats que participeu a fer possible el Garitu amb hores d’atenció al servei de barra i, sobretot, sobretot, les persones que opteu per fer el got al Garitu i us deixeu endur per les propostes culturals que hi trobeu dia i nit durant cinc dies sencers.

Tots, totes, sou el Garitu. Sou l’essència i la personalitat d’aquesta Festa Major que ens enamora… des de fa vint-i-cinc anys! Un any més, esperem trobar-nos a les places del Garitu!

Visca el Garitu, visca Cardedeu… i visca la Festa Major!

El Garitu, antisexista: cap agressió sexista sense resposta!

Per actuar contra les agressions sexistes (ridiculitzacions, intimidacions, actituds insistents, tocaments sense permís, vexacions, abusos, violacions, maltractament físic…), durant la Festa Major, el Garitu disposa d’un protocol d’atenció a les persones agredides.

Tant si patiu una agressió com si la presencieu, us podeu dirigir a la barra i sereu ateses.

Acabem amb les actituds sexistes, no en siguem còmplices.

No volem ser valentes, volem ser lliures!

Fora bavosos de les nostres places! I visca la Festa Major!

www.elgaritu.cat

(logo instagram) @elgaritu

(logo twitter) @elgaritu

Facebook

Facebook del Garitu

Mostra un mapa més gran