BAN de foc

ACTES DE FOC

Durant els dies de Festa Major, entre el 14 i el 18 d’agost, tindran lloc activitats en què el foc és el protagonista (ball de diables, correfocs, carretillades…), que recorren els nostres carrers i places:

Dia 14/08/19 – 20 h Lluïment de foc del Seguici de Festa Major Pl. de l’Església

Dia 14/08/19 – 21.30 h Ball del Verro, ball de figures i carretillada Pl. de l’Església

Dia 15/08/19 – 12 h Entremesos del 15 Pl. de l’Església

Dia 15/08/19 – 18.30 h Petits entremesos del 15 Pl. de l’Església

Dia 16/08/18 – 21.15 h DANSA DELS GARRINS, BALL DE DIMONIS i CORREFOC JOVE amb la COLLA JOVE DELS DIABLES DE CARDEDEU

Recorregut: pl. de l’Església, pl. d’Anselm Clavé c. de Teresa Oller, c. de Sant Ramon, c. del Doctor Klein, c. del Montseny, c. de l’Hospital, c. de Teresa Oller, pl. d’Anselm Clavé i pl. de l’Església.

Dia 17/08/19 – 22 h CORREFOC amb els DIABLES DE CARDEDEU

Recorregut: pl. de l’Església, pl. d’Anselm Clavé c. de Teresa Oller, c. de Sant Ramon, c. del Doctor Klein, c. del Montseny, c. de l’Hospital, c. de Teresa Oller, pl. d’Anselm Clavé i pl. de l’Església.

Dia 18/08/19 – 20.30 h DANSA DELS GARRINS, BALL DE DIMONIS i CORREFOC INFANTIL amb la COLLA INFANTIL DELS DIMONIS DE CARDEDEU

Recorregut: pl. de l’Església, c. de Dr. Klein, c. de Sant Ramon, c. de Teresa Oller, pl. d’Anselm Clavé i pl. de l’Església.

Per aquest motiu, i agraint d’antuvi la vostra col·laboració, us informo d’una sèrie de mesures que cal que prengueu les persones propietàries d’establiments, el veïnat en general i els participants en l’activitat, per tal de garantir la seguretat de les persones i dels béns, evitar conseqüències negatives i garantir el bon desenvolupament d’aquests actes de participació popular:

Mesures per a comerciants i veïns

1. Retireu els vehicles aparcats al llarg dels itineraris esmentats.

2. Protegiu els aparadors i les vidrieres ubicats en els itineraris abans esmentats amb cartrons o paper d’embalar. Així evitareu cremades en vidres, marbres i altres materials.

3. Mantingueu portes i finestres tancades, persianes abaixades i tendals recollits, i eviteu deixar roba estesa o altres elements tèxtils.

4. No llenceu aigua per les finestres i els balcons durant el desenvolupament dels actes esmentats, encara que us ho demanin. Així evitareu accidents de participants i espectadors, perquè l’aigua mulla la pólvora i provoca que exploti en lloc de cremar-se.

5. No encengueu foc ni fumeu a la vora dels portadors del material pirotècnic que utilitzen els grups i que van equipats amb saques.

6. Retireu les taules, cadires, ombrel·les, jardineres i altres objectes situats a la via pública que pertanyin als vostres establiments, fins que hagi acabat l’activitat.

7. Dipositeu la brossa dins dels contenidors de residus. Si estan plens, feu servir una altra àrea de contenidors. És important que no hi hagi brossa apilada a l’exterior dels contenidors.

Mesures per als participants

1. Porteu roba de cotó, preferiblement vella, amb mànigues i pantalons llargs, i coll tancat. Eviteu la roba de fibra sintètica.

2. Porteu un barret que us cobreixi tot el cap i mocador de coll de cotó.

3. Porteu un calçat adequat (esportiu, etc.) i tancat.

4. No demaneu al veïnat que llenci aigua fins que no hagi acabat l’actuació, ja que la pólvora mullada pot tenir efectes imprevisibles.

5. Deixeu lliure l’espai on el grup de foc fa l’actuació. No obstruïu ni encercleu amb mobiliari (tanques, cadires, cotxets d’infants…) l’àmbit d’actuació.

6. No agafeu ni destorbeu cap de les persones membres del grup de foc durant l’actuació.

7. Estigueu atents i seguiu en tot moment les indicacions de les persones integrants del grup de foc i dels serveis d’ordre públic.

8. Mantingueu la distància de seguretat indicada per l’organització.

9. Sigueu respectuosos amb el mobiliari urbà. L’incompliment d’aquesta ordre comportarà l’aplicació de les mesures pertinents.

L’alcalde Enric Olivé i Manté