Carta de la Comissió

Benvinguts i benvingudes de nou a la Festa Major de Cardedeu!

El vespre de divendres 10 d’agost les campanes de l’església de Santa Maria de Cardedeu repicaran per anunciar, un cop més, que comença la Festa Major. El seguici de Festa Major recorrerà els carrers per invitar tothom a sortir al carrer i participar a la festa més grossa del calendari cardedeuenc.

Aquest any, i com cada any que el dia 15 cau en dimecres, serà una Festa Major llarga, de 6 dies: del 10 al 15 d’agost. Tocarà dosificar forces perquè aquests dies tindrem ocasió de gaudir de la solemnitat de les expressions de cultura popular – amb algunes estrenes als Entremesos del 15! -, de ballar i escoltar música de tota mena, de xalar amb activitats i espectacles familiars en horari diürn i, entrant a la nit, de badar amb els espectacles de circ, teatre al carrer i dansa i de tastar gustos de proximitat –la monumental paella de Festa Major serà un cop més amb productes de km 0- i de denominacions d’origen del nostre país en àpats populars assequibles.

Al programa que teniu a les mans hi trobareu desenes d’actes que s’escamparan dia i nit per places i carrers i pels embellits parcs de la nostra vila. La desaparició de l’aparcament del carrer Dr Klein invita a redescobrir nous espais escènics i escampar la programació de la Festa Major, que s’endinsarà en la verdor als parcs municipals. La zona de la Gariteca – espai de gastronomia sobre rodes- s’acostarà al mercat municipal aprofitant la conversió en zona de vianants del carrer de Cervantes.

La festa serà amb la consciència d’evitar entre totes i tots les actituds sexistes i homòfobes, perquè “No és no” i volem que tothom se senti còmode i segur, sense increpacions ni violències. El pregó, a càrrec del guardonat jovent d’Artescena resident a la Tèxtil Rase, serà interpretat en llengua de signes i retransmès en directe i streaming gràcies al voluntariat  de Televisió de Cardedeu perquè tothom el pugui seguir, i també es mantindran els espais reservats per a persones amb mobilitat reduïda per seguir els Entremesos del 15 i els Petits Entremesos, actes centrals de Festa Major.

 

Aquesta Festa Major que estem a punt de gaudir, la farà possible la suma de la feina més o menys visible de molta gent –una vintena d’entitats locals!-  de manera voluntària, l’esforç de programar i omplir la graella d’activitats amb el mateix pressupost de cada any, i moltes hores de dedicació de personal tècnic i administratiu de l’Ajuntament, Policia i Protecció Civil, i molt especialment de l’equip de Cultura, la brigada municipal i els serveis neteja. Moltes gràcies a tothom!

VISCA LA FESTA MAJOR!
Comissió de Festa Major 2018