Carta de la Comissió

Ja torna a ser Festa Major!

El vespre de divendres 11 d’agost les campanes de l’església de Santa Maria de Cardedeu repicaran per anunciar, un cop més, que comencen cinc dies de Festa Major. El seguici de Festa Major recorrerà els carrers per invitar tothom a sortir al carrer i participar a la festa més grossa del calendari cardedeuenc.

Aquests dies tindrem ocasió de gaudir de la solemnitat de les expressions de cultura popular, de ballar i escoltar música de tota mena, de xalar amb activitats i espectacles familiars en horari diürn, de badar amb els espectacles de circ, teatre al carrer i dansa, i de tastar gustos de proximitat –la Monumental Paella de Festa Major serà un cop més amb productes de km 0- i de denominacions d’origen del nostre país en àpats populars assequibles. Al programa que teniu a les mans hi trobareu desenes d’actes que s’escamparan dia i nit per places i carrers i pels embellits parcs de la nostra vila.

Com l’any passat, la festa serà amb la consciència d’evitar entre totes i tots les actituds sexistes i homòfobes, perquè “No és no” i volem que tothom se senti còmode i segur, sense increpacions ni violències. El pregó, a càrrec de Ràdio Televisió Cardedeu i retransmès en directe per televisió i streaming gràcies al voluntariat de l’entitat, serà interpretat en llengua de signes perquè tothom el pugui seguir, i també es mantindran els espais reservats per a persones amb mobilitat reduïda per seguir els Entremesos del 15 i els Petits Entremesos, actes centrals de Festa Major.

Aquesta Festa Major que estem a punt de gaudir la farà possible la suma de la feina més o menys visible de molta gent –una vintena d’entitats locals!-  de manera voluntària, la implicació d’infants de les escoles de Cardedeu en bona part de la decoració, i moltes hores de dedicació de personal tècnic i administratiu de l’ajuntament, policia i Protecció Civil, molt especialment de l’equip de Cultura, la brigada municipal i els serveis neteja. Moltes gràcies a tothom!

VISCA LA FESTA MAJOR!
Comissió de Festa Major 2017