Carta de la Comissió

Benvinguts i benvingudes un any més a la Festa Major de Cardedeu!

Del 14 al 18 d’agost ens alimentarà el foc, l’aigua i espetegarem cap al cel. Canviarem el despertador per les despertades i tornarem a omplir els carrers d’alegria i amistat. Hi haurà gresca per a totes les edats i deixarem que la música ens marqui el ritme dels passos.

Ens saludarem, conviurem, gaudirem de les tradicions culturals i d’espectacles innovadors. Potser descobrirem algun espai nou mentre es consolida la zona de la Gariteca darrere del Mercat Municipal. El Polvorí seguirà reivindicant alhora que també educa els més petits amb les seves propostes de jocs infantils.

I tornarem a ser gegants una altra volta: perquè la nostra festa major ens confirma que Cardedeu és Cultura. I no pas una cultura definida institucionalment, sinó programada per les entitats, per la seva gent i amb el seguiment incondicional dels cardedeuencs i cardedeuenques i, evidentment, amb el suport de l’Ajuntament.

Com cada any, engegarà la festa el repic de campanes de l’església de Santa Maria amb la galejada d’inici i el seguici de Festa Major, i el pregó enguany serà a càrrec de l’associació d’artistes performatius d’As d’Arts.

El pregó serà interpretat en la llengua de signes i continuarem reservant lloc per a persones amb mobilitat reduïda als actes centrals (Entremesos del 15 i Petits Entremesos) perquè tothom hi pugui tenir accés. I també serem conscients que la nostra festa volem que sigui lliure de sexismes i de qualsevol forma de violència perquè Cardedeu és respecte i convivència.

Del 14 al 18 d’agost tornarem a comprovar la força de sumar persones, equips, entitats i, sobretot, la il·lusió i les ganes que tot surti molt i molt bé. I és aquí on cal agrair la feina del teixit associatiu que hi participa així com el voluntariat de la Televisió de Cardedeu que la fa visible als que hi són i als que no poden ser-hi; i la tasca del personal de l’Ajuntament, la Policia i els voluntaris de Protecció Civil, destacant-ne l’esforç de l’equip de Cultura, la brigada municipal i els serveis de neteja.

Visca Cardedeu i visca la Festa Major!

Comissió de Festa Major 2019