Els Dimonis

Des del primer correfoc dels Diables de Cardedeu, l’any 1993, molts han passat per la colla captivats per la màgia del foc i les guspires. D’aquesta atracció pel món diabòlic neix la Colla de Dimonis, la colla infantil dels Diables de Cardedeu, que segueix els passos dels seus germans grans, amb la mateixa indumentària, figures i forques, però tot més petit.

La Colla de Dimonis va aparèixer per primera vegada a l’escena diabòlica per la Festa Major de l’any 2001, i uns anys més tard es va estrenar la Colla de Tabalers.

La música del Ball de Dimonis la va compondre Cesc Alexandri l’any 2006, amb el títol original de Ball boig dels Diables, amb la idea que aquest ball clogués el correfoc dels diables. La peça va ser reivindicada amb el temps com a Ball de Dimonis en els lluïments de la Colla de Dimonis. L’any 2012, Tomàs Ors  hi va fer arranjaments per a percussió.

La coreografia, a càrrec de Mercè Bosch, és un ball pensat per ser ballat en grups de 4  i amb certes al·lusions al ball de nans de La Patum.